Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: "Ανοιχτές Θύρες" για μαθητές

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει τις «Ανοιχτές Θύρες» (Open Days), ένα πενθήμερο επισκέψεων μαθητών Λυκείων & Γυμνασίων με σκοπό  την άμεση επαφή των μαθητών με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και τις σπουδές σε όλα τα Τμήματά του. Στόχος της διοργάνωσης είναι να δοθεί έμφαση:

  1. στην προβολή σύγχρονων επιστημονικών επιτευγμάτων
  2. στη διαφήμιση των ερευνητικών προσπαθειών του ΠΘ
  3. στη μεθοδολογία διδασκαλίας και έρευνας στον ακαδημαϊκό χώρο διαμέσου επιδείξεων εκλαϊκευμένων πειραμάτων και σύντομων ελκυστικών διαλέξεων ως προς τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

 Οδηγίες για τα σχολεία

Οι «Ανοιχτές Θύρες» θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα 06/03 έως την Παρασκευή 10/03/2023. Το ημερολόγιο πρόγραμμα (οι ημέρες υποδοχής) καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα (ώρες υποδοχής) διαμορφώνεται αποκλειστικά από το κάθε Ακαδημαϊκό Τμήμα. Την συνολική εποπτεία της διοργάνωσης έχει το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων με τη συνεργασία του Γραφείου Διασύνδεσης του Π.Θ.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία παρακαλούνται να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους από την ημέρα ανάρτησης των αναλυτικών προγραμμάτων των Ακαδημαϊκών Τμημάτων στο site του Π.Θ, δηλαδή από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Οι δηλώσεις θα αποστέλλονται στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο θέμα του e–mail ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να γράφετε «Ανοιχτές Θύρες» διαφορετικά μπορεί να μην καταχωρηθεί το e–mail σας!

Τηλέφωνα  επικοινωνίας :

Βούλγαρη Χρύσα 2421006347 

Παπαντώνη Εύη 2421006379   

Θα τηρηθεί σειρά χρονολογικής προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία αποστολής του αιτήματος συμμετοχής και παράλληλα σειρά φθίνουσας προτεραιότητας σύμφωνα με την τάξη φοίτησης (προηγείται η Γ’ και  Β’ Λυκείου). Για τις ακυρώσεις συμμετοχής θα πρέπει να ενημερώνετε  ηλεκτρονικά, στο παραπάνω e–mail, τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης. 

Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (Βόλος)

Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος (Βόλος)

Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (Καρδίτσα)

Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας (Καρδίτσα)

Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας (Τρίκαλα)

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Λάρισα)

Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα)

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τρίκαλα)

Τμήμα Κτηνιατρικής (Καρδίτσα)

Τμήμα Φυσικοθεραπείας (Λαμία)

Τμήμα Νοσηλευτικής (Λάρισα)

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Λάρισα)

Τμήμα Μαθηματικών (Λαμία)

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (Βόλος)

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Βόλος)

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (Βόλος)

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (Βόλος)

Τμήμα Περιβάλλοντος (Λάρισα)

Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Λαμία)

Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική (Λαμία)

Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Βόλος)

Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (Βόλος)

Τμήμα Φυσικής (Λαμία)

Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων (Λάρισα)

Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας (Λάρισα)

Η επιστημονική ομάδα της LABORA βοηθάει μαθητές, φοιτητές και ενήλικες να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού. Για να βρεις τα διαθέσιμα προγράμματα μας, πάτησε εδώ.