Εκτύπωση
Κλείνουν τα σχολεία την Τετάρτη 2 Ιουνίου για τη Γ’ Λυκείου - Εφαρμογή "Πανελλήνιες"
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείνουν τα σχολεία την Τετάρτη 2 Ιουνίου για τη Γ’ Λυκείου

 

Μετά από το πλήθος λουκέτων στα σχολεία, αλλά και το πλήθος διαμαρτυριών για την ημερομηνία λήξης μαθημάτων της Γ’ Λυκείου, που θα προκαλούσε ενδεχομένως προβλήματα στις πανελλήνιες τις οποίες θα έχαναν υποψήφιοι που θα κολλούσαν κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες, η υφυπουργός παιδείας κ. Ζέττα Μακρή υπέγραψε τροποποιητική απόφαση με την οποία για τη Γ τάξη τα μαθήματα λήγουν στις 2 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε την τροποποίηση της υπό στοιχεία 48293/ΓΔ4/27-4-2021 υπουργικής απόφασης που τιτλοφορείται ως «Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2020-2021, (Β’ 1767), η οποία αντικαθίσταται ως εξής:

Ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Για τη Γ’ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 – 2021 ορίζεται η 2α Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη.

Με τη νέα απόφαση της κ. Μακρή λοιπόν, ανατρέπεται εν μέρει η προηγούμενη που όριζε ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Πλέον, με τα μαθήματα να λήγουν στις 2 Ιουνίου, μεσολαβούν 12 ημέρες μέχρι τις 14 Ιουνίου πουν ξεκινούν οι πανελλήνιες. Και σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, οι 10 μέρες καραντίνας που πρέπει να μείνει όποιος ασθενήσει, καλύπτονται πλέον.