Εκτύπωση
Μέχρι την Πέμπτη η ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων ανά Τμήμα και Πανεπιστήμιο - Εφαρμογή "Πανελλήνιες"
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέχρι την Πέμπτη η ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων ανά Τμήμα και Πανεπιστήμιο

 

Μέσα στην εβδομάδα και το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 15/4 αναμένεται να ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων ανά τμήμα και Πανεπιστήμιο.

Με την ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων θα γίνει εμμέσως γνωστό και ποια τμήματα δεν θα συμπεριληφθούν -λόγω κατάργησης ή συγχώνευσης με άλλα συγγενή τμήματα- στο νέο Μηχανογραφικό Δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο, όπως και πέρσι, με πιθανή ημερομηνία 15 Ιουνίου, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέχρι τέλος Απριλίου.

Μέχρι 30 Απριλίου θα ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων στις στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές σχολές καθώς και τις ΑΕΝ.

Μέχρι 14 Μαΐου θα ανακοινωθεί η κατάταξη των τμημάτων ανά Επιστημονικό Πεδίο.

Μέχρι 31 Μαΐου θα ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων συγκεκριμένων ειδικοτήτων στα ΙΕΚ, ειδικά για τους υποψηφίους που θα συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό, παράλληλα με το Μηχανογραφικό για τα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα αφήσει 7.000 κενές θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάρουν το “εισιτήριο” εισαγωγής 7.000 υποψήφιοι συν 10.000 που έτσι κι αλλιώς δεν θα έπαιρναν και χωρίς την εφαρμογή της βάσης, δηλαδή θα μείνουν εκτός πανεπιστημιακών τμημάτων συνολικά 17.000 υποψήφιοι.

Θα “πληγούν” κυρίως τα τμήματα που μέχρι πέρσι ήταν χαμηλής ζήτησης από τους υποψηφίους, με αποτέλεσμα να έχουν χαμηλές βάσεις.Τα τμήματα αυτά βρίσκονται κυρίως στα περιφερειακά Πανεπιστήμια.